Cor­don Bleu 🎬

By mlssxj - september 02, 2019

"Of-ie nou uit Zwitserland of Oostenrijk komt, hier in Nederland eten we hem ook graag. Een heerlijk gemankeerd varkenslapje gevuld met ham en kaas. En vanaf nu kan je hem heel makkelijk zelf maken met dit onderstaande recept"
8 beschuiten
4 varkensfiletlapjes (op kamertemperatuur)
2 middelgrote eieren
100 g geraspte emmentaler 45+
4 plakken gerookte slagersachterham
50 g ongezouten roomboter
Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn tot paneermeel of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller.Breng op smaak met peper en zout. Strooi het paneermeel op een bord.

Snijd de varkensfiletlapjes als een pitabroodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze met een steelpan zo plat mogelijk. 
Klop de eieren los. Bestrijk de binnenkant van het vlees royaal met ei. Gebruik hiervoor een kwastje of bolle kant van een lepel. Schaaf de emmentaler met een kaasschaaf in plakken. Vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en de kaas. Zet de filets vast met een cocktailprikker. Wentel de filets door het ei, bestrooi met peper
 en zout en wentel ze vervolgens door het paneermeel.

Verhit de boter in een koekenpan met 
antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, het vlees in de pan. Bak de cordon bleus aan beide zijden in 10 min. gaar en goudbruin.

"Voor een traditionele cordon bleu wordt een ongepaneerde schnitzel gebruikt. In dit recept is gekozen voor filetlapjes omdat deze dikker en daardoor makkelijker in te snijden zijn."
"Lekker met groene asperges en aardappelgratin."
energie 515 kcal
eiwit 48 g
koolhydraten 16 g
vet 29g waarvan verzadigd 16g
natrium 435 mg
vezels 1 g
*Meer weten over paneren? Bekijk dan deze video over paneren*













  • Share:

You Might Also Like

0 reacties

Category1