By mlssxj - augustus 18, 2025
Tacobowl met gehakt
Een kleurrijke, makkelijke maaltijd bomvol smaak—perfect voor drukke doordeweekse avonden!
Ingrediënten
- 120 g basmatirijst
- 200 g gehakt (vega)
- ½ rode ui
- 1½ tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl komijn
- Peper & zout
- 2 grote tomaten
- 1 avocado
- ½ limoen
- 75 g ijsbergsla
- 4 el tacosaus
- ½ zak tortilla chips naturel
- 2 el crème fraîche of zure room
- 6 jalapeño’s uit pot
- 60 g geraspte belegen kaas
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
- Verhit wat olijfolie in een pan, fruit de ui, voeg (vega)gehakt toe met paprikapoeder, cayenne, komijn, peper én zout.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Prak de avocado met het sap van een halve limoen. Schep, zodra de rijst klaar is, de helft van de tacosaus erdoor.
- Verdeel rijst en ijsbergsla over twee kommen. Verdeel daarop het gehakt, kaas, rode ui, jalapeño’s, tomaten, avocado, rest van tacosaus en de zure room.
- Maak af met een snufje chilivlokjes en serveer met de tortilla chips aan de zijkant.
Tips
Vooruit plannen? Snijd, bak en bewaar alles in bakjes in de koelkast—maar hou de avocado en chips tot vlak voor serveren.
Pittiger of juist milder? Extra pit? Voeg wat cayenne toe, hete saus of meer jalapeño’s. Liever rustig? Laat cayenne weg, gebruik milde tacosaus en skip de jalapeño’s.
Voedingswaarden per persoon
Voedingsstof | Hoeveelheid |
---|---|
Calorieën | 935 kcal |
Vetten | 29,5 g (verzadigd 40,5 g) |
Koolhydraten | 103 g (waarvan suikers 13,5 g) |
Vezels | 12,5 g |
Eiwitten | 11 g |
Zout | 2,9 g |
0 reacties