
"Salades zijn niet alleen gezond maar ook zo leuk om te maken doordat je zoveel kan variëren. Neem nu bijvoorbeeld deze klassieke Griekse maaltijdsalade. Een salade met feta, kalamata olijven, paprika, ui en tomaat"

1 komkommer
380 g tastytom-trostomaten
1 groene paprika
2 kleine rode uien
10 g verse oregano
150 g Kalamata-olijven
200 g feta
½ citroen
6 el extra vierge olijfolie
1 meergranenstokbrood

Snijd de komkommer overlangs doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren. Snijd de paprika in reepjes van een ½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Haal de blaadjes van de oregano. Verdeel de komkommer, tomaten, paprika en uien over diepe borden of wijde kommen. Verdeel de oregano en de olijven erover.
Leg op elke salade een stuk feta. Knijp de halve citroen boven de salade uit. Verdeel de olie erover. Serveer met het stokbrood.
Bewaartip:
Doe de rest van de Italiaanse kruiden in een fles olijfolie. Laat 2 dagen trekken en verwijder dan de kruiden. Gebruik de kruidenolie over een salade of om brood in te dippen


energie 650 kcal
eiwit 18 g
koolhydraten 44 g
vet 44 g waarvan verzadigd 13 g
natrium 1.120 mg
vezels 7 g
0 reacties