Zuurkoolstamppot.

By mlssxj - augustus 22, 2019


“Als je aan mij vraagt wat eet je het liefst dan zeg ik stamppot hier kan ik echt van genieten tijdens de winter maanden. (En zelfs in de zomer word er hier nog wel eens stiekem een stamppotje gekookt.) Voor vandaag heb ik een zuurkoolstamppot voor jullie met friszoete stukjes appel die perfect samen gaan met de zuurkool.“
*Ook te vinden in categorie: 5 ingrediënten*

1¼ kg kruimige aardappelen
500 g Gelderse rookworsten
500 g zuurkool
2 elstar-appels
40 g ongezouten roomboter
150 ml halfvolle melk

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de  aanwijzing op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. 
Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en zuurkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en eventueel wat kookvocht toe. Schep de appel met de boter erbij en serveer met de rookworst.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 27 g
Vet 40 g waarvan verzadigd 18 g
Vezels 9 g




  • Share:

You Might Also Like

0 reacties

Category1